Много български сезонни работници не стигнаха до Гърция

  • 16 юни 2020 13:00

  • 3435
  • 4
Много български сезонни работници не стигнаха до Гърция
© Pixabay

Колони от автомобили се образува по граничните пунктове "Маказа" и "Кулата" в първия ден, в който може да се влиза в Гърция без карантина. Но въпреки отворените граници 60% от хотелите в южната ни съседка не работят.

,,Масово се усеща, че целогодишните хотели още не са отворили и се коментира, че някои от тях може и да не отворят. Въпреки че и сезонните отвориха вчера. В събота официално беше открит сезонът на остров Санторини, който приветства всички туристи. Спазват се всички указания, няма проблеми за туристите. От вчера отвориха границите, което оказва влияние. Раздвижват се нещата'', разказа Цветана Бонева, собственик на ресторант в Атина.

Тя сподели, че вече се радват на посетители от България. 

,,Откакто отворихме на 25 май, масово заведения и ресторанти не отвориха. Повечето закъсняха с по седмица, нещата не тръгнаха толкова добре, колкото ги очаквахме. Това е, защото няма туристи. Масово сезонните работници по острови, хотели идват от България. С появата на всички нови мерки те не успяха и да дойдат'', допълни Бонева пред Bulgaria ON AIR.

Гърция бе залята от "първата вълна" румънци и българи

Тя коментира, че недостигът на персонал не е толкова голям проблем, колкото това че не са отворили всички хотели и ресторанти. 

Не знам дали ще отворят. Проблемът е, че до вчера всички, които влизаха в Гърция, имаха 7-дневната карантина. Всички хора, които пристигаха със самолети, бяха задържани по един ден, докато не им се вземат проби за COVID-19. Това спираше хората да пътуват. Пробите, които се взимат, са напълно безплатни за всички, но вече няма карантина, сподели още Цветана Бонева.

Допълни, че все още са забранени вътрешните полети, но пък корабите пътуват нормално.

Последвайте канала на

Novini.bg
3435 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Джесика Карастоянова

2020.06.17 | 09:05

4
Заплатите в Гърция са три пъти по големи от тези в България. Но на българите е по евтино там отколкото при ненаситните и алчни мутри които с високите цени отблъсват хората. В плажовете се вливат мръсните отпадачни води. Плажовете се превръщат в тоалетни. Навсякъде трябва да се направят пречиствателни станции. Корумпираните чиновници позволяват строежи на защитени територии. Те превърнаха държавата в техен частен двор. Така ще бъде докато съдебната система е в дълбока кома.
Габриела Нагушева

2020.06.17 | 08:30

3
Много хора обичат повече домашните си любимци от нечистоплътните и мързеливи хора които не спазват забраните при пандемията. Такива хора разрушават държавата и тя се превръща в територия.
Ванеса

2020.06.17 | 08:18

2
Човечеството даде много жертви от пандемията. Но за съжаление има животни по чистоплътни от определена група хора които освен че не искат да учат и работят не се къпят и мият. За тях е необходимо естествен подбор, вместо лекари и скъпи лекарства които ги лекуват безплатно.
разочорование

2020.06.17 | 08:02

1
Корона вирусът е опасен но е полезен че ще научи нечистоплътните да спазват хигиена и да се къпят и мият.

Добави коментар

Водещи новини