Нарисуваха графити по част от новите германски вагони

Bulphoto (архив)
share

Част от германските вагони, които поетапно влизат в употреба в БДЖ, вече са нарисувани с графити. Това стана ясно след сигнал до медиите.

От БДЖ потвърдиха за инцидента и увериха, че взимат мерки.

България получи от Германия 76 вагона. Част от тях са били изрисувани преди да пристигнат в страната ни, но друга са осъмнали с графити в депо „Надежда“.

Новодоставените немски вагони ще бъдат включени в съставите на още влакове

„Беше подаден сигнал. Има и заловени художници. Тъй като са малолетни органите на реда не могат да предприемат никакви последващи действия“, обяснява пред БТВ Венцислав Савов, управител на „Пътнически превози“ в БДЖ.

Изрисуваните вагони ще бъдат почистени, а от БДЖ взимат мерки, за да опазят другите.

„Беше подаден сигнал. Има и заловени художници. Тъй като са малолетни органите на реда не могат да предприемат никакви последващи действия“, обяснява Венцислав Савов, управител на „Пътнически превози“ в БДЖ.

Изрисуваните вагони ще бъдат почистени, а от БДЖ взимат мерки, за да опазят другите.

„Аз съм виждала качени крака по седалки с обувките. Чувам ги, че са работили навънка, най-вероятно са видели какво е навън, но като дойдат тук автоматично свалят забраните и си карат като на село“, обяснява една от пътничките, използваща редовно услугите на БДЖ.

За посегателство срещу вагони и локомотиви на БДЖ се налагат глоби до 1000 лева, а в по-тежки случаи се носи и наказателна отговорност, припомнят от дружеството.

Водещи новини

Още новини