Задържаха двама мъже за нападение и обир на пътя Шумен-Силистра

Булфото
share

Мъж на 25 години от с. Черковна, община Търговище, е ограбен в с. Изгрев, на главния път Шумен-Силистра, на 1 август около 1:00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен. Неизвестни са го нападнали, нанесли са му юмручни удари в областта на лицето и са му отнели сумата от 200 евро и 200 лева. 

След проведени оперативно -издирвателни мероприятия от служители на полицията в Шумен извършителите са установени и задържани. Това са двама мъже на 35 и 30 години от с. Изгрев, община Венец.

По случая работят служители на полицията в Шумен. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 198, ал.1 от Наказателния кодекс. Според този текст, който отнеме чужда движима вещ от владението на другиго с намерение противозаконно да я присвои, като употреби за това сила или заплашване, се наказва за грабеж с лишаване от свобода от три до десет години.

Задържаха извършителя на опита за грабеж в златарски магазин в Бургас

Шуменски полицаи задържаха двама млади мъже за грабеж и 42-годишна жена за кражба от магазин в града в края на юли. Криминалисти от Нови пазар установиха през април и четирима извършители на въоръжен грабеж след разследване и събиране на доказателства за доказване на съпричастността им към извършеното престъпление.

Служителите на Областната дирекция на МВР в Шумен са разкрили 49,37 процента от престъпленията, които са разследвали през първите шест месеца на 2024 г. В сравнение със същия период на миналата година се отчита ръст на разкриваемост на престъпленията с 1,44 на сто. Общо 1686 са разследваните досъдебни производства от началото на годината до края на юни от полицаите в отдел „Разследване“ в Областната дирекция на МВР в Шумен. В сравнение със същия отчетен период на миналата година са с 27 повече, както информира БТА. 

Областната дирекция на МВР в Шумен отчита спад на престъпленията и увеличение на разкритите криминални деяния през 2023 г. Спад бележат престъпленията против собствеността, намаление се отчита и при кражбите. Това съобщиха от ОД на МВР в Шумен при отчета за дейността си през м.г. 

Водещи новини

Още новини