Рецидивист ограби сина на гаджето си

share

Арестуван е 50-годишен рецидивист, който е ограбил сина на приятелката си, докато гостували в дома му, съобщиха от ОДМВР София.

Задържаният С.С. от с. Челопеч е с богато криминално досие. Той е осъждан за кражби и изнасилване. Преди няколко дни двамата с половинката му отишли на гости при сина й в с. Столник. Криминално проявеният мъж познавал добре обстановката в къщата и вече бил наясно къде стопанинът държи спестяванията си. Докато домакинът демонстрирал гостоприемството си, крадецът издебнал подходящия момент, отворил гардероба и ловко отмъкнал около половината от скритите там пари, след което невъзмутимо се върнал на масата.

Потърпевшият изпратил гостите с личния си автомобил до главния път, откъдето да се приберат до с. Челопеч. Връщайки се вкъщи мъжът установил, че 200 лева липсват и първоначално предположил, че са откраднати, докато е отсъствал. Незабавно след получаването на сигнала полицейските служители предприели оперативни действия за установяване на извършителя. Благодарение на бързата си реакция, униформените задържали престъпникът още на главния път, докато чакал превоз. При вида на полицейския автомобил рецидивистът направил безуспешен опит да се отърве от уликите и да не бъде разобличен пред жена си. Пъхнал парите в кутия от цигари, отдалечил се под предлог за физиологични нужди и я захвърлил в близките храсти. Въпреки положените усилия от негова страна инкриминираната сума е намерена и иззета, а С.С. е задържан в полицейския арест за 24 часа. Работата по пълното документиране на случая продължава.

Водещи новини

Още новини