Мелони свиква заседание на правителството след първото препятствие пред миграционната сделка с Албания

  • 18 октомври 2024 19:52

  • 516
  • 1
Мелони свиква заседание на правителството след първото препятствие пред миграционната сделка  с Албания
© Getty Images/Guliver

Премиерът на Италия Джорджа Мелони Джорджа Мелони Джорджа Мелони е италиански политик и журналист, министър-председател на страната от 22 октомври насрочи заседание на правителството си относно италиано-албанското миграционно споразумение след първо препятствие пред него, предадоха АНСА и Ройтерс.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1715

По-рано днес италиански съд отмени заповедите за изпращане в центровете за мигранти в Албания на първа група заловени в Средиземно море мигранти.

Съд в Рим отхвърли заповедите за задържане на мигранти в Албания

На пресконференция в Бейрут, където е на кратка визита, Мелони разкритикува съдебното решение и го нарече предубедено. Тя добави, че е много трудно да се работи за намиране на решения на проблемите на Италия, когато човек се сблъсква с противопоставянето на част от институциите, които би трябвало да помогнат при намирането на тези решения.

На заседанието на правителството идния понеделник Мелони и нейните министри ще обмислят как да преодолеят първото възникнало препятствие пред италиано-албанската миграционна сделка, която започна да се прилага по-рано през седмицата, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
516 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.10.18 | 21:13

1
Това ще промени живота ви! Не пропускайте шанса----> mub.me/vazhno

Добави коментар

Водещи новини