Окошариха съпрузи с четири тона нелегален алкохол

share

4 тона нелегален алкохол, ароматизатори с етикети за различните бутилки - и двама съпрузи. Това е резултат от последната акция на полицията в Сливен.

4000 литра алкохол, без платен акциз, бяха иззети при акция на “Икономическа полиция”-Сливен. Съвместно с “Криминална полиция” и служители на Агенция “Митници” бяха установени лица извършващи превоз и търговия със спиртни изделия.

Акцията е проведена на 3 септември в склад, намиращ се в индустриалната част на град Сливен, съобщиха от областната дирекция на полицията. Бе установен и задържан товарен автомобил марка “Мерцедес”, със сливенска регистрация. В него са били натоварени пет ПВЦ контейнера с вместимост по 1000 л. В четири от тях полицейските служители са установили наличие на алкохол.

В складовото помещение са открити още 420 празни бутилки по 10 л. и други предмети свързани със случая. Автомобилът е управляван от Д.К. мъж на 47 години от Сливен. В автомобила с него е била и 43-годишната управителка на фирмата Ж.К., също от Сливен.

На двамата са съставени актове за митническо нарушение.
При претърсване в търговски обекти, собственост на фирмата, са иззети 10 ПВЦ бутилки от по 1,5 л. с ароматизирана течност за алкохол. За случая е уведомена Районна прокуратура –Сливен. Работата по случая продължава.

 

Водещи новини

Още новини