Очевидец на трагедията с Кирил Маричков: Сякаш не видя, че сцената свършва

  • 12 октомври 2024 12:26

  • 27455
  • 8
Очевидец на трагедията с Кирил Маричков: Сякаш не видя, че сцената свършва
© bTV

Очевидец на падането на Кирил Маричков, който почина вчера, разказа пред bTV за трагичния инцидент.

Трагичният случай с рок легендата е бил при качването му на сцената преди концерт на „Фондацията“ в село Селановци вчера вечерта. На място е била извикана линейка. Музикантът е бил с тежка черепно-мозъчна травма и е издъхнал в линейката на път за болницата в Оряхово.

Тъгата се усеща във всеки край на оряховското село Селановци. Хората там още не могат да си обяснят как се стигна до трагичния инцидент, белязал петъчната вечер. „Мисля, че не видя сцената, че идва краят ѝ, те си приготвяха инструментите, слизаха, качваха се. Аз не видях, че е той точно, в следващия момент чухме Кирил Маричков падна, те започнаха да слизат, очаквах да видя, че става, за съжаление не стана. Бодигардовете заградиха, започнахме да чакаме линейката“, казва Борис Василев, очевидец на падането на рок легендата ни.

Линейката на Спешна помощ пристига за минути. Малко по-късно става ясно, че легендарният певец е починал на път за болницата. 

„Видяхме, че го качиха, за съжаление много малко минути след това излязоха организаторите на сцената и съобщиха тъжната новина, че един наистина голям човек си е отишъл“, каза Василев.

Иван Лечев за лобното място на Кирил Маричков: Никой не беше достатъчно близо, за да предотврати това ужасно падане

С неизмерима болка в сърцето в ефира на bTV музикантът Иван Лечев трудно разказва за трагедията вчера.

„Точно преди това да се случи аз бях отишъл до колата си, той говореше с Дони. Всички казват, че се е спънал в едни калъфи от моите инструменти и оттам е тръгнал чак до другия край на сцената и там е паднал. Аз го видях вече паднал. Ние всички си мислим, че той получи нещо, защото начинът, по който падна, беше без никакъв жест на самосъхранение. Всеки, който тръгне да пада, ще протегне ръце да се запази, нещо ще направи. Всички бяхме наоколо, но никой не беше достатъчно близо да  може да го задържи. Падна на лицето си от метър и половина. Никой не може да оцелее след такова нещо. Просто душата ми се къса“, каза Иван Лечев.

В последната година е имало няколко подобни инциденти на сцената с Маричков, допълни Лечев.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
27455 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
малеееееееее

2024.10.12 | 15:13

8
тежка карма е да си тъп неграмотник, като драскащите малоумници без грам емпатия!!!
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.10.12 | 12:41

2
СТИГА ПИСАХТЕ ЗА УБИЕЦА МАРИЧКОВ! СЛУГА НА ОКУПАТОРА САЩ! НИКОГА ПОВЕЧЕ АМЕРИКАНСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ!
млък

2024.10.12 | 15:08

7
малоуменПедал!!!
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.10.12 | 15:03

6
МАРИЧКОВ БЕШЕ УБЕЦ, А ПОБЪРКАНИЯ ФОРУМЕН ПЛЪХ МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-ПСИХОТО ОТ СЕВЛИЕВО ОТВЛЕЧЕ АВТОБУС С ПЪТНИЦИ- ТЕРОРИСТ ИЗРОД!

2024.10.12 | 12:32

1
Я да видим сега кой организира събитието? Кой обезопасява сцената? При събиране на хора трябва да има медицински екип, полиция. Всичко това се разписва в договори, одобрява се от кметството, правят се застраховки. Или Вие само събирате пари от хората в чанта.

2024.10.12 | 15:00

5
aaaaa taka taka taka
златиста

2024.10.12 | 14:51

4
Защо не го съхранихте ,ами го заведохте болен на концерт в село на краят на света , такива хора трябва да ги пазим като зеницата на окото си ,Жалко мн го харесвах отиде си част от живота ми ,
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.10.12 | 13:44

3
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

Добави коментар

Водещи новини