Закопчаха мъж причинил голям пожар край Своге

share

Полицията в Своге задържа 56-годишен столичанин, причинил с действията си поредния голям пожар, съобщиха от ОДМВР - София. 50 декара иглолистна гора, сухи треви и храсти и четири вили в землището на с. Батулия са били опожарени напълно. Гасенето на огъня е продължило повече от 8 часа.

Вчера около 13.00 часа в районно управление „Полиция”- Своге на тел. 112 е бил подаден сигнал за възникнал пожар в двора на вила в махала Бельови къщи в землището на с. Батулия. Пламъците бързо се разпространили към съседните вилни имоти, обхванали и около 50 декара иглолистна гора, сухи треви и храсти. В помощ на огнеборците, в гасенето на огнената стихия се включили полицаи, горски служители както и десетки доброволци. Осем часа и половина са били необходими за потушаването на пожара. Служителите на реда са задържали 56-годишния Л.Х. от София, от чийто двор е тръгнал огънят.

Установено било, че столичанинът решил да разчисти дворното си място, натрупал изсъхналите клони и треви и ги безразсъдно ги запалил. Скоро пламъците обхванали и двата големи бора в двора, а след тях и вилата. Унищожени са и други три вили, намиращи се в съседство.

Л.Х. е задържан с полицейска заповед за 24 часа. По случая в РУП- Своге е образувано досъдебно производство. Уведомена е и районната прокуратура.

Водещи новини

Още новини