Над килограм контрабандни златни накити задържаха митничари на ГКПП "Капитан Андреево"

Агенция Митници
share

Над килограм контрабандно пренасяни златни бижута откриха митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево", съобщиха от регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Накитите са укрити от пътничка в автобус, влизащ в страната от Турция у нас вчера. По метода "анализ на риска" превозното средство с българска регистрация е селектирано за щателна митническа проверка. Митническите служители извършват личен преглед на една от пътничките – жена с инициали Р.Д. (65 г.), българска гражданка. При проверката са открити залепени около кръста ѝ, както и в джобовете на якето ѝ, пакети, съдържащи изделия от жълт метал. От укритията са извадени общо 56 пръстена, синджири, медальони, гривни, колиета и обеци. Според направената от вещото лице експертиза, изделията са от 14-каратово злато с общо тегло 1170,30 грама на стойност 114 689 лева.

Задържаха румънец за контрабандни златни и сребърни накити

По случая е образувано досъдебно производство, допълват от митницата.

Миналата година на ГКПП "Капитан Андреево" са задържани над 106 кг. златни и сребърни изделия. Нелегалният трафик на благородни метали е почти винаги в посока от Турция за България или Западна Европа. 

 

Водещи новини

Още новини