Арестуваха трима производители на синтетична дрога

share

Трима души са задържани във Варна за производство на синтетична дрога, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Варна.

В 19.15 часа вчера е проведена специализирана полицейска операция по линия противодействие на производство на наркотици. Тя е по предварително утвърден план и в нея са участвали служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност”. Операцията е под прякото ръководство на Варненската окръжна прокуратура. В хода й са задържани три лица – Ст. Янч. На 24 години, криминално проявен, осъждан по чл. 354 а от НК, Хр. Г. на 27 години, неосъждан и Й. М. 21-годишна варненка. Установено е, че в къща на бул. „Цар Освободител” 76 тримата произвеждат метамфетамини.

При извършен личен обиск у Ст. Янч. са намерени 5 пакетчета с черно на цвят вещество. От експертната справка се установи, че веществото е метамфетамин. У младата жена се намери електронна везна. На адреса живеят трима души и един македонски гражданин. При извършените процесуално следствени действия в жилището са намерени 5 пакетчета наркотично вещество, 100 кутии лекарствен продукт „Хумекс грип”, торбички с различни химически вещества и съд от огнеупорно стъкло със следи от кафяво на цвят вещество. Всичко това е необходимо за производство на синтетичен наркотик. В минилабораторията „химиците” извличали активното вещество от лекарствения продукт, добавяли други химически съставки и получавали амфетамин. В мазето на къщата са открити още 10 саксии с растения от вида на конопа с височина 20-30 см.

Извършено е претърсване в дома на Хр. Г. на ул. „Гео Милев”. Иззети са специфично запечатано пакетче с бяло прахообразно вещество и набор от химически вещества, необходими за синтезиране на дрога.

Водещи новини

Още новини