Хванаха Иван Руснака, продавал дрога в Банкя

share

Петима бяха задържани в Банкя при специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението. При обиск в жилището на наркопласьора И.П. полицаи от Девето районно управление иззеха около 170 дози канабис, амфетамин и екстази, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Преди месец криминалисти от Девето районно управление получили информация за местен младеж с прякор Иван Руснака, който предлагал три вида дрога. Установена била самоличността му – И.П. /22 г./, регистриран за притежание на наркотици, кражби и обсебване, осъден в момента на пробация.

Акцията по задържането на наркопласьора се провела след наблюдение на къщата, в която живеел. Полицаите спипали най-напред клиентите – четирима мъже, които са задържани в двора на къщата. При личните обиски у тях са открити дози марихуана. В условията на неотложност били проведени процесуално-следствени действия в дома на Иван Руснака. Той също бил задържан от служителите. При обиска на жилището в една от стаите под дървено дюшеме служителите се натъкнали на тайник, в който имало над 20 пакетчета екстази, две пликчета с амфетамин и 13 марихуана. Полицаите проверили и гаражно помещение, в което открили полиетиленов плик с над 140 дози канабис.Предстои експертиза на иззетите наркотични вещества.

С полицейска мярка за 24 часа в полицията са задържани И.П. и клиентите му Т.К. /23 г./, И.А. /29 г./, А.К. /20 г./ от Банкя и М.Ц. /30 г./ от кв. "Надежда". Двама от купувачите са регистрирани в полицията – Т.К. – за притежание на дрога и М.Ц. – за кражби.

Материалите по случая ще бъдат докладвани на Софийската градска прокуратура. Разследващият екип продължава работата по документиране на престъпната дейност на наркопласьора.

Водещи новини

Още новини