Отнеха пет книжки на шофьори, които не могат да четат

bulphoto (архив)
share

Полицията в Сливен е отнела 5 гръцки и кипърски шофьорски книжки през 2020 година, за чиито притежатели, български граждани, е установено при рутинни проверки, че не могат да четат и не познават основни правила за движение.

„Свидетелствата не са фалшиви“, заяви началникът на Районно управление – Сливен главен инспектор Димитър Кикьов пред БНР.

Вадят шофьорски книжки по нови правила

Преди седмица Административният съд е потвърдил поредната заповед за отнемане на такова свидетелство на жител на кв. „Надежда“, съобщиха от ОД МВР.

Главен инспектор Димитър Кикьов обобщи ситуацията със установенит шофьори и техните свидетелства издадени в чужбина. Нарушенията са поради незнание на правилата и част от тях не могат да прочетат това, което е написано. Не само шофьори с гръцки и кипърски книжки са сред тези, които не познават правилата за движение. В момента е в съдебно производство отнета книжка от Франция. Наскоро е установен турски шофьор с две редовни книжки. За случая са сезирани турските власти.

"Установихме, че има неплатени глоби. Иззехме му книжката и се оказа, че има втора книжка, която се съхранява в сектор „Пътна полиция“, отнета преди две години, поради това, че е управлявал след употреба на алкохол", казва Кикьов.

Всички водачи с отнети свидетелства ще могат да се върнат на пътя, след положен проверовъчен изпит.

Водещи новини

Още новини