Бивш полицай отглежда 30 питбула в индустриалната зона на Пловдив

Кадър: БТВ
share

Полицията в Пловдив проверява сигнал за питбули, отглеждани за незаконни боеве. Кучетата са на бившия полицай Иван Иванов, който вече е осъден условно за развъждане на бойни животни.

Иванов заяви пред БТВ, че обича питбулите си и категорично отрече, че ги отглежда, за да ги изпрати на ринга.

30 питбула отглежда бившият полицай в индустриалната зона на Пловдив. Те денонощно са вързани с вериги, твърди свидетел, пожелал анонимност. Показва снимки и видеа.

Спасиха питбули от "тренировъчен лагер" за кучета-убийци в Перник

„Целите бяха покрити с рани, белези. На някои им липсваха устата, ушите. Бяха в ужасно състояние. Недохранени са. Очевидно тези кучета също са били ползвани за боеве, тъй като бяха просто в покъртително състояние, изнемощели“, разказва нашият източник.

Повечето кучета са на двора, само някои живеят в сградата на бившата фабрика за ресторантско оборудване.

„Нарочно са държани гладни, в полуживо състояние, за да могат по-силните кучета да се упражняват върху тях, за да може да участват в боеве“, казва източникът.

Собственикът Иван Иванов е категоричен, че животните не са за боеве. „Това са спортни кучета, имам регистриран развъдник, всяко едно куче има чип. Ваксинирани са“, твърди той.

Казва, че е несправедливо осъден и, че хобито му да отглежда кучета не е престъпление. „Няма такова нещо. Още повече, аз имам присъда за такова нещо. И аз трябва да съм най-големия идиот на света, за да го правя. Но аз ги обичам тях. И в съда съм го казал. Обичам ги повече от децата ми“, твърди Иванов.

Полиция и експерти от агенцията по храните днес влязоха в имота. До момента не са констатирали нарушения. Проверката по случая трябва да приключи до месец.

Водещи новини

Още новини