Господ е пазил пешеходците при катастрофата с Милен Цветков

Кадър - Нова телевизия
share

Няма спирачен път преди удара в колата на Милен Цветков.  Господ наистина е пазил пешеходците, които са в близост до спрялата кола на светофа, в която се забива джипът. Това заяви в ефира на Нова телевизия Валдимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите в автомобилна катастрофа.

Висока възбудимост, чувство за превъзходство, липса на умора и липса на критичност за рискови ситуации. Това се случва при сядане зад волана след употреба на алкохол и наркотици. Визуална картина за резултата от тяхното въздействие създават специални очила, които помагат да се добие реална представа за забавянето на реакциите и изкривеното възприятие за дистанция.

Експерт: Трябва да има по-строги наказания за убийците на пътя

"Употребата на наркотици играе много лоша шега на шофьорите. Възприятията за обектите не са реални. Скоростта на автомобила, който удари Милен Цветков, е около 80 км/ч. С такава скорост за една секунда колата преминава 22 метра, а ако реакциите са забавени разстоянието достига до 44 метра”, обясни автомобилният състезател Румен Дунев.

Парата, която излиза от атомобилае при пръскането на газовата бутилка, късмет е, че другият автомобило не е произвел искра и тя не се е взривила.

Синът на депутата Лъчезар Иванов проговори за катастрофата, при която загина Милен Цветков

По думите на специалистите трябва да започне масовото закупуване на тестове за наркотици.

Водещи новини

Още новини