Ръст на писмата до Господ

  • 31 август 2021 10:22

  • 588
  • 0
Ръст на писмата до Господ
© Getty images (архив)

Главният равин на Стената на плача Шмуел бен Цион Рабинович и генералният директор  на израелската пощенска служба Дани Голдщайн заявиха, че през последната година са получили стотици хиляди писма до Господ, предаде нюзру.

"Ние сложихме пратките във фугите на светинята. Пратките са пристигнали от целия свят и са с 30 на на сто повече в сравнение с миналата година. Увлечението се дължи на факта, че много богомолци не са могли да пристигнат в Ерусалим заради световната коронавирусната пандемия", заяви Голдщайн.

Рабинович от своя страна каза:  Мнозинството от писмата са с молба до Всевишния да сложи край на разпространението на COVID-19. Има и такива с молби за нов мобилен телефон и любимият отбор да спечели шампионска  титла.

По традиция юдеите в навечерието на Рош Ашана (Нова година) поставят листчета с молби до Господ във фугите на Стената на плача. Празникът е подвижен и тази година се пада в периода 6-8 септември.

Змии стреснаха богомолки на Стената на плача (видео)

Стената на плача е единствената оцеляла част от Втория Соломонов храм, построен през VI в. пр.н.е. Той е бил разрушен от римляните по време на потушаване на еврейско въстание срещу тяхната власт през I в.н.е.  

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
588 0

Свързани новини

Водещи новини