Експерт: Трябва да има по-строги наказания за убийците на пътя

  • 22 април 2020 09:38

  • 1057
  • 0
Експерт: Трябва да има по-строги наказания за убийците на пътя
© Булфото - автомобилът на Милен Цветков

Темата за пътната безопасност ме разгневява. Трябва да има чувство за справедливост и наказанията за убийците на пътя да бъдат увеличени. Това заяви експертът по пътна безопасност Настимир Ананиев в сутрешния блок на БТВ. 

Той обясни, че след катастрофата в Своге е била създадена Държавната агенция за пътна безопасност, която е изляза с голям доклад от над 150 страници. В него са били записани амбициозни цели и срокове.

За първи път ли Кристиан, който уби Милен Цветков, се качва надрусан зад волана?

"За 2019 г. мерките бяха 41. Докладът в момента е 63 страници. Махнати са абсолютно всички срокове и не се знае дали се предприемат някакви действия", коментира Ананиев . 

"Наказанията не трябва да са само за водачи, причинили катастрофа след употреба на наркотици, но и за такива, които карат без книжка, след алкохол или с висока скорост", смята той. 

"Ще получи ли убиецът на Милен ЦветковМилен ЦветковМилен Цветков е роден на 30 юли 1966 г. в София. На 19 април 2020 година е убит при катастрофа. Завършва условна присъда и няма да я получи само, защото е убит известен човек - а защото имаме правосъдие, което дава ясен знак, че не може да излезеш на пътя дрогиран, без книжка или с превишена скорост, да убиеш и да ти се размине“, категоричен бе експертът.

Той коментира, че у нас има 11 институции, които по конституция отговарят за пътната безопасност. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1057 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини