Бивш шеф на ЦСБОП: Няма да има виновни за престъпната приватизация

кадър - БТВ
share

Не е неочаквано. Престъпността е профил на обществото. Това заяви в ефира на бТВ Тихомир Стойчев, бивш директор на ЦСБОП, по повод последните обири на банки и търговски обекти у нас.

По думите му сме залитнали да правим звена за вътрешен контрол, а е трябвало да бъдат оставени да функционират съществуващите, по начина по който ги е заварил Прехода. "Те бяха ефективни", заяви още той.

"Обслужваше се интересът на политическата класа, а не сигурността на обществото. Имаше сектори и се наблюдаваше банковото дело. Службите загубиха своята ефективност. Сектор "Сигурност" се отслаби нарочно", заяви той.

Горанов: Проверката на ДАНС ще осветли приватизацията

Попитан за проверката на сделките на приватизацията, Стойчев заяви, че това прилича таксация на дивеча, който правят ловните дружинки у нас." МВР прави отчети всяка година, но в същото време се вижда, че престъпността ескалира и се развива, а по тези отчети е намаляла. В голяма степен приватизацията у нас бе престъпна. Никой няма да бъде намерен като виновен. Знае се и не за пръв път се прави опит да се обясни на обществото. 2005 година има страхотен обзор за това. Няма да намерят виновни", заяви той и бе категоричен, че структурите за сигурност у нас нарочно са отслабени, за да се проведе приватизацията.

Водещи новини

Още новини