Горанов: Проверката на ДАНС ще осветли приватизацията

Колкото повече знаем за приватизацията и за тази част от българския преход, която може да се окачестви като частично неуспешна, е по-добре. Така коментира пред журналисти в МС министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва възложената на ДАНС пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, агенции и други държавни ведомства.

Макар и доста отдалечено във времето голяма част от приватизационните сделки, ако има данни за извършени нарушения на закона, най-малкото тази проверка, която ДАНС ще извърши, ще осветли начина, по който беше извършена приватизацията, коментира министърът.

Главният прокурор възложи на ДАНС пълна проверка на целия приватизационен процес

Не съм юрист, за да мога да преценя дали е възможно сделки, случили се преди толкова много години да бъдат преразглеждани. По-скоро отговорът би трябвало да е не, но ако се знае истината за прехода, специално в частта "приватизация", вероятно ще се дадат много отговори на въпроси, които си задават обикновените граждани, допълни Горанов.

Попитан дали в качеството си на финансов министър има информация, която да даде на ДАНС, министърът каза, че такава информация по-скоро би трябвало да се търси в звената, които са извършвали приватизацията - Агенцията за приватизация, министерства. Горанов допълни, че ведомството разполага с данни за това колко пари са постъпили от приватизационните сделки. Дали е могло да бъдат повече? Вероятно - да, каза Горанов.

Депутати подкрепиха Гешев за разследване на приватизацията

Помолен да коментира изказването на държавния глава, че трябва да се разследва връзката главен прокурор - премиер, във връзка със специалните разузнавателни средства, Горанов заяви, че не би могъл да коментира това в този контекст, но допълни, че "ако е извършвана някаква проверка от ДАНС по отношение на определени длъжностни лица, те имат пълния арсенал да извършват съответните технически действия". Попитан дали има връзка между премиера и главния прокурор, Горанов каза, че не мисли, че имат връзка извън разписаното в Конституцията.

Коментари

 1. 2020.02.13 | 18:48

  А досега що не правиха нищо 20-30 години?

 2. 2020.02.12 | 15:15

  горане ти и тиквун държите прожекторите и гешев ще свити там където искате а кажи че не е тъй ама ти горане имай едно на ум че нали помниш какво стана с цецо

  1. 2020.02.12 | 15:21

   млад е още и има време да си го получи

 3. 2020.02.12 | 15:17

  Това е "храна за масите"! Нищо няма да направят. Няма да срежат клона на който седят. Такъв филм при капитализма и то див -НЯМА!

 4. 2020.02.12 | 14:30

  Глупости. Захванете се с дребните, но има сили, които всяват страх, тъмни сили де. Тежко и горко на народа.

 5. 2020.02.12 | 14:22

  Чакаме с НЕТЪРПЕНИЕ! Успех!!! Между другото,а КОГА ДАНС ще ОСВЕТЛИ ПОТЪНАЛИТЕ и ПОТЪВАЩИТЕ МИЛИОНИ ЕВРА в Перник ,примерно????

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет