Медицинска сестра задигнала 1200 лева от починал пациент

Нова телевизия
share

Мародерство в болница. Медицинска сестра е откраднала 1200 лева от починал пациент. Случаят е от края на месец февруари, но излиза наяве едва сега.

Кемал Мехмедов постъпва в урологията на областната болница във Велико Търново с болки в бъбреците на 20 февруари. Заради усложнения е починал няколко дни след това.

След като били извикани в лечебното заведение заради смъртта на мъжа, близките му се прибрали вкъщи, където установили, че дебитната карта на Кемал липсва.

Портмонето беше в болницата, в якето му. Една сестра е влязла и я е взела. Нямаме думи, болката ни е голяма, не можем да повряваме какъв човек може да направи това, каза близка на починалия.

Мария Семова е засечена от камерите на банкомат да тегли пари в деня на погребението на Кемал Мехмедов. Пред следователи сестрата казва, че Мехмедов ѝ предоставил картата с пин кода, за да ѝ услужи с пари, които ѝ трябвали.

Продължаваме да я съдим, няма да оставим така нещата. Това е живо мародерство, много сме разстроени и искаме тя да не може занапред да причинява това на други хора, подчертаха близки на Кемал Мехмедов.

От управата на болницата излязоха с писмена позиция, в която се казва, че при доказване на вина от съда, служителката ще бъде дисциплинарно уволнена. Окръжната прокуратура е прехвърлила разследването на Районната във Велико Търново. Досъдебното производство е за кражба. Предвиденото в закона наказание е лишаване от свобода до една година или поправителен труд.

Водещи новини

Още новини