Експерт по международна сигурност: Всяко едно струпване на незаконни оръжия представлява опасност за националната сигурност

МВР
share

Всяко едно струпване на незаконни оръжия представлява опасност за националната сигурност. Дори износа на подобен вид опасни оръжия е изключително обезпокоителен. Наличието на такива запаси от оръжия е изключително опасно. Това заяви Димитър Гърдев, експерт по международна сигурност в предаването "Плюс минус". 

Припомняме, че само преди ГДБОП иззеха огромно количество оръжие, като бяха открити картечници, автомати, пистолети и части и патрони.

"Съвсем скоро може да се очаква навлизане към Балканите на привърженици на ИДИЛ и наличието на скрити складове с оръжия представляват опасност”, допълни той.

"Необходимо е да се разкрие цялата престъпна верига, а именно, къде са произведени тези оръжия - дали в страната ни или идват от скрит престъпен канал", категоричен бе Гърдев. 

"Конфликтът в Украйна е притеснителен за сигурността в Черно море. Мога да подчертая, че Черно море се регулира от спогодба, като в нея е заявено, че се допускат кораби от държави, които нямат излаз, до 21 дни и до 9 кораба", завърши Димитър Гърдев. 

Водещи новини

Още новини