Проговори обезвреденият крадец, извадил газов пистолет на продавачка във Варна

share

След екшъна във варненски магазин, при който смела продавачка обезвреди мъж, насочил оръжие срещу нея, нападателят проговори за случая.

Не съм насочвал пистолета към продавачката. Закупих газов пистолет го от магазин във Велико Търново. Щях да ставам охранител в Лясковец. Нямах намерение да обирам магазина, исках да ми помогне, защото съм в нужда, а тя се развика, че я обирам. Бях нападнат и задържан. Исках да извадя портфейла си, но извадих пистолета, който бе над него и бях нападнат. Носих маска, защото бях болен от бронхит. Съжалявам. Не трябваше да влизам в този магазина. Няма да се укрия от съда и ще се явя“, уверява Никола Николов пред БТВ.

Опитът за въоръжен грабеж се случва в петък вечерта, а охранителни камери запечатват момента на атаката. Нападателят вади газов пистолет срещу продавачка в магазина. Тя и двама случайни клиенти успяват да реагират бързо и да го обезвредят. 24 часа по-късно 18-годишният младеж е пуснат на свобода от органите на реда.

Собственикът на магазина Димитър Петров е възмутен от решението нападателят да бъде освободен.

Продавачката още е под стрес след случилото се. А собственикът на магазина търси двамата клиенти, които са задържали нападателя, за да им благодари лично.

Мотивите на съда да го освободи са, че той е ученик в 12 клас. Не е наркозависим, има постоянен адрес в Лясковец. Не е осъждан. Законът предвижда се наказание за подобно деяние лишаване от свобода от 3 до 5 години.


 

Водещи новини

Още новини