Смела продавачка обезвредила тийнейджъра, насочил пистолет срещу нея във Варна

  • 01 октомври 2018 20:49

  • 7008
  • 3
Смела продавачка обезвредила тийнейджъра, насочил пистолет срещу нея във Варна
© БТВ

Екшън във варненски магазин – смела продавачка обезвреди мъж, насочил оръжие срещу нея. Опитът за въоръжен грабеж се случва в петък вечерта, а охранителни камери запечатват момента на атаката.

Нападателят вади газов пистолет срещу продавачка в магазина. Тя и двама случайни клиенти успяват да реагират бързо и да го обезвредят. 24 часа по-късно 18-годишният младеж е пуснат на свобода от органите на реда.

Минути след инцидента на мястото пристига и собственикът на магазина. Хванах го, изведох го тук навън престъпника, те го бяха обезоръжили вече. Проснах го на земята, спомня си собственикът Димитър Петров, цитиран от БТВ.

Мъжът разказва, че дошлите полицаи близо час очакват указания, след което канят присъстващите на разпит в полицията.

Аз не знам дали е нормално, въоръжен грабеж става, да не дойде някой разследващ орган, да направи оглед на мястото – има оръжие, допълни Петров.

Кой е този прокурор, който е разпоредил да го пуснат. Той е опасен за обществото. Утре може да отиде и да извърши друг грабеж. Този път може да пострада някой, заяви собственикът на магазина.

Освободен е, защото е ученик, защото е неосъждан и защото има постоянен адрес в град Лясковец. След събиране на достатъчно доказателства ще бъде повдигнато обвинение на извършителя, заяви Вяра Алексиева, говорител на Районна прокуратура – Варна.

Към момента местонахождението на 18-годишното момче не е известно. Продавачката е в стрес от случилото се, а собственикът на магазина търси клиентите, които са помогнали, за да им благодари за реакцията.

Този случай е поредният на проявена неочаквана смелост и сила от нападнати жени.

През 2009 г. банкова служителка рита и обезврежда нападател, нахлул в клон в столицата, за да вземе оборота. 

През 2012 г. сериозен отпор среща и нападател в хранителен магазин в столицата, когато опира пистолет в главата на продавачката Люси Грозданова.

Не само без оборота, но и със солидни травми си тръгват двама мотористи от бензиностанция в Елин Пелин, също през 2012 г.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7008 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.10.01 | 23:25

3
Варна, града на НЕ ограничените възмижнисти /янките пасти/ряпа да ядат / - няма кмет, община, мвр ............НЯМА КОНТРОЛ, НЯМА ОТГОВОРНОСТ, дори затриха и морската ГРАДИНА - тя вече е келяв парк
Няма смисъл.

2018.10.01 | 21:35

2
Хора за некви хартийки хич не се занимавайте. Ако там няква хартия е по-важна от живота ви изгубени души сте ........
Бай Иван 2

2018.10.01 | 21:08

1
Така се трупа опит.Следващият път ще се бъде с истински пистолет.После пак някакви хора ще ни обясняват нещо по телевизията.Само че на жертвите ще им е все едно вече.

Добави коментар

Водещи новини