Предадоха на съд автокрадеца Кико

  • 26 септември 2018 11:53

  • 1290
  • 1
Предадоха на съд автокрадеца Кико
© Getty Images/Guliver

Софийска районна прокуратура предаде на съд Георги Воденичаров – Кико, който беше задържан след преследване в столицата. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

На 25 септември 2018 г. около 03.30 часа в София на ул. "Борис Арсов" 12, пред комплекс "Буена Виста", действайки в условията на съучастие с друг известен "автокрадец" – Светослав Петков – Лъвицата, той е откраднал лек автомобил БМВ 740. За да проникнат в превозното средство, двамата обвиняеми взломили предната му лява врата, като за извършване на деянието използвали и друг автомобил - "БМВ Х3", управляван от Петков, с който той се отдалечил от мястото на извършване на деянието, следван от Воденичаров, който от своя страна шофирал отнетата кола. Малко по-късно последвало пътнотранспортно произшествие с участието на описаните по-горе два автомобила, както и на автомобил, управляван от служител на МВР. След преследване в района на кв. "Студентски град", Петков успял да избяга, като в момента е обявен за общодържавно издирване. На инкриминирания лек автомобил са нанесени щети от възникналото произшествие. Воденичаров е заловен, като по случая е образувано досъдебно производство и той е привлечен към наказателна отговорност.

Предвид високата обществена опасност на деянията и на извършителите, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на Воденичаров за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 27 септември 2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Константин Тодоров
1290 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гост

2018.09.26 | 17:39

1
Ша си плати и ша го пуснат беизпристрастните съдии- позор за нацията са тия!

Добави коментар

Водещи новини