Приятел на разстреляния Петър Христов с подробности за дейността и характера на бизнесмена

БТВ
share

Петър Христов е човек, когото косвено цяла България познава с продуктите, които произвеждаше. Той инвестираше значителни суми в това производство. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ адвокатът Александър Пелев, приятел на бизнесмена, който днес беше разстрелян с осем куршума в столичния квартал "Манастирски ливади".

Всеки може да види фирмите му, които се занимаваха с широк спектър дейности, включително строителство, инвестиции, чуждестранни инвестиции. Беше сериозен бизнесмен, макар че не обичаше да се афишира, включително развиваше и благотворителна дейност, посочи Пелев.

По думите му няколко сериозни обекта по време на предишния строителен бум са дело на фирми на Христов.

Пелев коментира и появилата се в медиите информация, че убитият бизнесмен е имал връзки със силовата групировка СИК. В определени времена, доколкото съм запознат, е имал такива контакти със застрахователна компания, но това нищо не означава. Излизат най-различни версии, но ако някой има доказателства, да ги даде, заяви адвокатът.

Христов беше много спокоен, уравновесен човек, коректен, който си държеше на думата, човек, когото са признавали чуждестранни бизнесмени и то от една специфична държава като Израел. Той никога не се е притеснявал за сигурността си, винаги се е движел без охрана, само с един шофьор. Нямам обяснение откъде идват тези изстрели. Надявам се да не последват спекулации, че е убит заради близките си отношения с ГЕРБ. Надявам се, че разследващите ще проявят малко повече усърдие, отколкото в случая с шесторното убийство в Нови Искър, при което заподозреният беше намерен мъртъв само на 500 метра от къщата, която е обитавал, подчерта Александър Пелев.

Той заяви, че няма информация убийството на Петър Христов да е свързано с лична драма. Днес си говорих с една негова и моя много близка приятелка, тя също няма идея каква може да са мотивите за убийството, каза още Пелев.

Водещи новини

Още новини