Чочо милвал Мирослава, за да поиска подкупа

Интернет
share
Единият от похитителите на Мирослава – Стойчо Петров Стоев, е милвал момичето по главата, докато пишела писмото до близките си, в което обявява, че е отвлечена.

За да слуша девойката и да убеди роднините си да дадат искания подкуп от 250 000 евро, убиецът през цялото време я успокоявал с думите: “ Обещавам ти, че всичко ще бъде наред“. Само час по-късно обаче я удушили и заровили край пернишкото село Планиница. Това е признал 36-годишният Стоев пред разследващите малко преди да се самоубие в апартамента си в Перник. Той дръпва спусъка, докато антимафиотите извършвали оглед.

При разпита станало ясно, че истинският убиец на Мирослава е съучастникът на Стойчо – Марио Любенов – Заека. Именно той удушил девойката с метално въже, преди да я зарови край Планиница.

След като Мирослава написала писмото с трепереща ръка, бандидите го оставили в клетка № 10 на цирковата площадка в Перник. След това поели с жертвата към пернишкото село. Към 21,50 часа на 7 ноември 2011 г. под техен натиск момичето се обадило на сестра си Елеонора, за да й каже къде е оставено посланието. Десет минути по-късно Марио стегнал примката около врата на Мими, докато издъхне. След това престъпниците я съблекли гола, изкопали плитък гроб и я заровили. Дрехите хвърлили в контейнери, с надеждата да заличат следите. Заровили лопатата и кирката под моста на град Батановци.

След мистериозното изчезване на девойката, Стойчо спира да ходи в дома на Мирослава. На 9 ноември се засича със сестра й в полицията, но почти нищо не си казват. В началото на декември двамата отново се срещат в центъра на миньорския град. Виждайки Елеонора, Петров изстрелял: “Видя ли какво стана? Отнесе го този, който най-малко заслужаваше!“

Едва по-късно сестрата разбрала, че първоначално групата планирала да да отвлече брата на гаджето й – Йоан Андреев. В момента на умиление, младата жена извадила снимка на Мирослава и я показала на Стойчо. „Още щом я зърна, започна да плаче. Целият се тресеше от мъка. През сълзи каза : „Толкова е млада и хубава. Не е за вярване, че някой може да посегне на това дете. Милата ми Пижамка“. Така Стойчо наричал отвлечената и убита от него Мирослава Николова.

Междувременно днес стана ясно, че Марио Любенов - Заека бил заловен от полицията за печатане на фалшиви банкноти през месец март миналата година. Той си направил печатница за пари в жилището си в пернишкия квартал "Изток". Произвеждал фалшиви банкноти от по 5 и 10 лева с много добро качество, не по-лошо от оригинала.

Печатницата за банкноти била оборудвана с необходимата техника. Имало и хартия за печатане на банкнотите - менте и на другите фалшификати.

Печатницата за пари на Марио била открита случайно, когато той бил задържан за кражба на "Голф" , който се оказал с регистрационни табели на "Форд". При претърсване полицаите тогава намерили незаконно притежавана въздушна пушка с оптика и пластмасов пистолет - много добро копие на истински.

Дотогава Марио бил криминално проявен, но известен само с хулигански прояви.

Водещи новини

Още новини