Официално: Чочо не е убит, самоубил се е

  • 08 февруари 2012 20:10

  • 1771
  • 0
Официално: Чочо не е убит, самоубил се е
©

Стойчо Стоев-Чочо не е убит, за да не проговори за други замесени в отвличането и убийството на 17-годишната Мирослава.

Това е установила прокурорската проверка по случая, съобщи БНР. Припомняме ви, че в деня, в който призна за отвличането и убийството на Мирослава и разказа подробности пред следователите, Чочо се простреля по време на оглед на жилището му в Перник в присъствието на антимафиоти от ГДБОП.

Прокуратурата трябваше да установи дали това наистина е самоубийство.

Натривките от ръцете на служителите на МВР, които са били с Чочо в дома му не са показали наличие на барут. Разследващите коментират, че с този извод тяхната работа в този аспект е приключена.

Анализът на поведението на антимафиотите и полицаите може да е обект на професионална оценка или дисциплинарна процедура, но не и на прокурорска проверка, смята държавното обвинение. От екипа, който работи по случая „Мирослава" се притесняват за доказателствата по делото след самоубийството на Стоев.

Въжето, с което е била удушена Мирослава все още не е открито, заради лошите метеорологични условия. Очаква се, когато се подобрят те, търсенето на уликата да бъде възобновено и след намирането й да бъде приложена като доказателство по делото.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1771 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини