АПИ: Откраднати са панели за 7000 лева от новата Северна тангента

Булфото
share

Ще бъдат поръчани нови панели за Северната скоростна тангента на стойност 7000 лв. Това каза инж. Лазар Лазаров председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) във връзка с кражбата на панели от Северната тангента на столичния околовръстен път.

Той коментира, че панелите, които са откраднати са унищожени при демонтажа. Той допълни, че панелите, които са откраднати не могат да бъдат ползвани отново.

„Ще бъдат поръчани нови панели, които да бъдат монтирани. Стойността им е около 7000 лева с труда”, каза още той. Инж. Лазар Лазаров припомни, че има задържано 26-годишно лице за кражбата.

Той обясни, че на панелите са били монтирани планки, за да не могат да бъдат сваляни, но извършителят на престъплението ги е рязал с флекс. „Изкъртени са планките, панелите са извадени и са удряни, за да могат да бъдат извадени. Няма превенция с пунктовете за вторични суровини”, каза още инж. Лазар Лазаров.

По-късно стана ясно, че извършителят е жител на столичния квартал "Христо Ботев". Конфискувана е била каруцата му. Преглеждат се и записи от камерите, които да покажат имал ли е крадецът съучастници.


 


 

Водещи новини

Още новини