ТИР се вряза в бензиностанция на АМ "Тракия". Избухна огромен пожар (обновена+снимки+видео

Булфото
share

Голям пожар обхвана бензиностанция на автомагистрала „Тракия” близо до село Царацово.
 

В 11.50 часа днес е подаден сигнал за пожар в бензиностанция в района на 123-ти километър на АМ “Тракия”, посока Бургас, преди втория разклон за Пловдив. Запалването възникнало след като тежкотоварен автомобил се блъснал в една от колонките за гориво.

Камионът се е забил в зареждаща газ кола, а след това и в друга колонка. След като избухнала първата колонка за зареждане на бензин, другите се запалили. Според полицията причината за катастрофата е разсеяност на шофьора, българин, на 45 години, който не е пострадал.

Към мястото са насочени 6 екипа на РДПБЗН за локализиране на огъня. В резултат на пожара са изгорели две бензиноколонки, ТИР-ът и един лек автомобил. Заради инцидента е създаден обходен маршрут. Екип на РУ – Труд насочва автомобилите от 118-и километър по обходен маршрут през Пловдив.

ТИР-ът се е врязал, защото на шофьорът му е презляло, съобщава ТNS.bg. Той е бил изваден от в последния момент буквално от кабинета от свой колега.

По време на инцидента на бензиностанцията е имало и автобус с 50 души.

От компанията, собственик на опожарената бензиностанция съобщиха, че огънят е потушен и потвуърдиха, че няма пострадали хора.

Водещи новини

Още новини