Задържаха двама за каналджийство в Бургас (снимки)

МВР
share

Задържаха двама души за каналджийство, съобщиха от ОД на МВР-Бургас.

 

Вчера бургаски полицейски служители задържаха знакова фигура от ундърграунда, съпричастна към нелегалното преминаване на мигранти през територията на Бургаска област – това е криминално проявения Ф.Ф., 50 годишен от Бургас. Констатирано е, че в микробус ''Опел Виваро'', с бургаска регистрация, управляван от 39-годишния Г.Г. от Бургас се превозват 18 нелегално преминали границата на България лица (мъже, жени и деца), по-голяма част от които самоопределящи се, като афганистанци. Сред задържаните има един иракчанин и трима сирийци. Микрообусът е спрян вчера, около 21:00 часа на бургаската улица ''Крайезерна'' до входа на ''СОМАТ''. Непосредствено след това в близост до завод ''ЛУКОЙЛ'' е спрян и задържан пилотния автомобил, екскортиращ ''Опел Виваро''-то – това е ''Мерцедес CL 500'', с бургаска регистрация, управляван от 50-годишния Ф.Ф.

 

По случая са извършени огледи и працесуално-следствени действия / претърсване/, при които са иззети веществени доказателства /мобилни телефони, СИМ-карти и документи на автомобилите/.

Г.Г. и Ф.Ф. са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо досъдебно производство за каналджийство по чл. 281 ал. 2 от НК. Нелегално преминалите са откарани до отдел ''Миграция''към ОДМВР - Бургас за настаняване в специализиран център.


 

Водещи новини

Още новини