Милко Величков за насилника на куче: Вероятно е да е получил леко потупване по рамото

  • 29 март 2016 07:32

  • 3030
  • 3
Милко Величков за насилника на куче: Вероятно е да е получил леко потупване по рамото
©

Рядко срещана жестокост показват фотоси, разпространени във Фейсбук от моториста Милко Величков. Мотористът разказва как е засякъл мъж, който влачи вързано за теглича на колата му четириного. Той подал сигнал за случилото се на спешния телефон, но вместо мъчителя на животното да получи заслужено, мотористът бил задържан в ареста за за хулиганство, тъй като е стрелял във въздуха с газов пистолет.

Величков разказа пред БТВ, че случката се разиграва следобед. Възмутеният Милко настига комбито с мотора си, с помощта на съседи вади шофьора от колата. На въпрос дали е бил удрян собственикът на кучето, Величков отговаря: "Твърде вероятно е да е получил леко потупване по рамото". Именно заради това е бил арестуван.

„Видях с очите си автомобил, който влачеше кучето през цялата улица. Улицата е достатъчно дълга, кучето беше влачено за теглича на автомобила – има следи, има хора, които го видяха, има и деца, които го видяха”, разказа Милко Величков.

По думите му децата по улицата се разпищели и тогава той забелязал какво се случва. Решил да стреля във въздуха със законно притежаван газов пистолет, за да спре съседа си. Същевременно забелязва и такси, което преследва колата с вързаното куче и се опитва да я спре.

„Спря, беше видимо неадекватен”, разказа Милко Величков. Твърди, че именно той подал сигнал на телефон 112. „Съдействах на полицията. А ме обвиниха за дребно хулиганство”, заяви Величков.

Собственикът на животното е Стефан Игнатов. Той е шофьор в градския транспорт. Според негови близки кучето не е било влачено, а е било забравено и случката не е умишлена. Той същио е бил арестуван, но по-късно освободен. Дори е казал на Величков, че иска да се снима с него за спомен.

"Нямат право да спират сина ми. Дори да беше умряло кучето, той щеше да си отговаря за последствията". Това каза майката на шофьора, който влачи на теглича си животинката по продължение на цяла улица.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3030 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.04.12 | 11:25

3
i na maicamu triebva necoihamar.
против

2016.04.07 | 20:20

1
На никой кучкар не е работа кой какво ще прави с кучето си.Точно тия кучкари са най-вредната сган на тая земя.Първо се погрижете за бездомните,не да са навън на опасности,а после за това кой как си гледа кучетата.

2016.04.12 | 11:23

2
Като хапнеш 2-3 шамара ще си промениш мисленето.

Добави коментар

Водещи новини