Бащата и бабата на Никита го разпознаха на снимката (обновена)

share

Руски експерти са убедени, че убийството на Анна Леонтиева и нейния син Никита е извършено от психически болен човек, съобщи Фокус, позовавайки се на "Прогород".

„Ако бе детето бе единствената жертва, тогава би могло да се предположи, че убийството е извършено в състояние на афект. Но след като жената е убита и разчленена, е много трудно да не се заключи, че това е психически нездрав човек“, коментира ръководителят на отдела за клинична психология в Научния център за психично здраве към Руската академия на медицинските науки Сергей Ениколопов.

Междувременно бащата и бабата на Никита, за който се предполагаше, че е откритото в куфар мъртво дете на 23 март край Пасарел, са разпознали своите близки на снимките, разпространени от МВР. Това е съобщи пред руския сайт Bloknot.ru, Павел Астахов, омбудсман по правата на детето на Русия. По думите му, 5-годишното момче носи фамилията на баща си - Плотников, а не на своята майка Анна Леонтиева.

Павел Астахов допълва, че именно бащата е финансирал пътуването на Никита и Анна зад граница, с цел детето да получи "европейско образование". Това станало през септември 2013 година, когато двамата заминават за Кипър. Там са били посещавани от съпруга на Анна - 57-годишният Вадим Плотников. В края на 2014, майката и детето пристигат в България. Близките на убитите Анна и Никита са приели да пристигнат в България, за да съдействат на разследването.

Водещи новини

Още новини