Прокуратурата разследва МБАЛ-Разград

  • 03 декември 2014 15:32

  • 2816
  • 0
Прокуратурата разследва МБАЛ-Разград
©

Причиняване на смърт поради немарливо изпълнение на задължения е новото производство, което образува Окръжна прокуратура в Разград. Разследването е за смъртта на 58-годишния шизофреник, който стана жертва на болния Туран Сйлейман (45г.) в психиатричното отделение на болницата, обявиха от прокуратурата.

Тя ще проверява дали са допуснати нарушения при приемането на Туран в отделението, как е лекуван и какъв е бил режимът в психиатрията.

Разследването е срещу неизвестен извършител. За него ще бъдат привлечени експерти от други региони.

Психиатричните експертизи потвърдиха, че канибалът Туран е невменяем и не носи наказателна отговорност за деянието си. Прокуратурата ще предложи на Районния съд да го настани за принудително лечение в специализирано заведение.

Туран Сюлейман уби по особено мъчителен начин съседа си по легло в отделението 58-годишния Селиман Ахмед. Прегризал му гърлото, изял части от лицето му, защото "Така му казал Господ". Болният мислел, че у съседа му се е вселил дяволът, разказал самият той пред съда. После Туран почукал на вратата и сестрата му отключила, изпадайки в ужас. Канибалът хванал такси и се прибрал у дома, където го открила полицията.

В деня на трагедията - 7 ноември, от болничното ръководство обявиха, че тяхната проверка не е намерила нарушения в работата на персонала на отделението. Туран бил настанен в стаята, в която нямало видеонаблюдение.

Ако се докаже, че има нарушения при приемането на Туран, законът предвижда до 5 год. лишаване от свобода.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2816 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини