Намериха мъртъв бащата на сестрите Белнейски, жена му няма пари да го погребе (обновена)

share

Намерен е мъртъв Стоимен Белнейски, баща на двете сестри Белнейски, в района на жп гара Пазарджик. Това каза говорителят на ОД на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов, цитиран от Фокус.

Сигналът е подаден от негов колега вчера към 15.45 часа.

На мястото са пристигнали екип на полицията и „Спешна помощ”, които са констатирали смъртта на мъжа. Няма видими следи от насилие. Тялото е откарано в „Съдебна медицина” за аутопсия, но няма данни за насилствена смърт.

По всяка вероятност се касае за друг вид причина за смъртта, уточни Стоянов.

Припомняме, случаят „Белнейски” е мистерия, заради многото неясноти, останали без отговори. На 31 януари преди седем години обезобразените тела на Росица и Христина от Пазарджик, захвърлени голи, бяха открити в местността „Грамадите” между Брацигово и Пещера от местен козар. Децата бяха в неизвестност от 27 януари и бяха обявени за общодържавно издирване по искане на родителите им. Момичетата са видени последно живи на 28 януари в полунощ, когато са заснети на камера на Общинска банка в Пазарджик.

Стоимен Белнейски е починал от инфаркт, съобщиха от "Съдебна медицина" в Пазарджик, позовавайки се на извършената аутопсия на тялото, цитирани от 24 часа.

"Не знам какво да правя. Нямам пари за погребението. Трябва да събера 590 лева, за да изпратя мъжа си в последния му път", заяви през сълзи Фани Белнейска. Тя потвърди информацията, че Стоимен е починал от инфаркт.

Научила новината от сестра си, която й се обадила по телефона в 16,30 часа й и казала скръбната вест. Фани Белнейска разказа, че Стоимен вчера е бил на работа и отишъл да премести стрелките на един от коловозите. В този момент, най-вероятно, му е прилошало, паднал е на земята и е починал. Погребението на Стоимен Белнейски ще е утре.

Водещи новини

Още новини