ВКС върна делото "Белнейски" за ново разглеждане

  • 12 октомври 2012 15:55

  • 1304
  • 0
ВКС върна делото "Белнейски" за ново разглеждане
© Булфото

Делото за убийството на сестрите Белнейски бе върнато от Върховния касационен съд за ново разглеждане на Пловдивския апелативен съд. Това съобщиха от съда.

На 23 ноември миналата година Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата на пазарджишките съдии, с която на подсъдимия Лазар Колев е наложено наказание "доживотен затвор без замяна".

Колев беше осъден за това, че на 28 януари 2006 година е убил сестрите Росица Белнейска и Христина Белнейска. Колев е осъден да заплати на родителите им обезщетение за претърпени морални вреди общо в размер на 400 000 лева.

В решението си ВКС отчита сериозните доказателствени проблеми по делото, като резултат от забавеното разследване в досъдебната фаза на процеса и редица пропуски в първоначалния му етап. Значителният обем на събраните в тази фаза доказателства, приложени по делото, е по-скоро привиден, защото съдържанието на информация относно главния факт на процеса - извършеното престъпление и участието на подсъдимия в него, е твърде оскъдно, пише в решението. По-голямата част от доказателствата са косвени, а източниците за преките доказателствени факти са производни.

Последвайте канала на

1304 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини