Даскала застрелян със собствения му пистолет

share

Най-вероятно убийството в Пловдив е извършено с цел грабеж. Това заяви на пресконференция във Варна главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по повод снощното убийство на 65-годишния Стефан Техов-Даскала.

Лазаров посочи, че във връзка с противоречивата информация, която излиза в медиите, може да се каже, че убийството не е показно. По всяка вероятност 65-годишният мъж е бил застрелян с един куршум, произведен от неговото лично оръжие, добави той (б.р. - пистолет "Байкал").

Известно е, че убитият е носел оборота на бюрото си в себе си и е бил нападнат с цел грабеж. Имало е борба и по време на схватката явно е прострелян.  Засега не може да се коментира дали нападателят е бил само един или са били повече. Инцидентът е станал пред дома на загиналия на бул. "6-ти септември", заяви още главният секретар на МВР.

Убитият бизнесмен е един от първите собственици на чейндж бюра в Пловдив. Водил е затворен начин на живот. В последно време се е занимавал само с изкупуването на земеделски земи в Северна България.

Водещи новини

Още новини