Вучков: Грабеж е основната версия за убийството в Пловдив (видео)

  • 03 февруари 2015 08:15

  • 3219
  • 1
Вучков: Грабеж е основната версия за убийството в Пловдив (видео)
©

Във Варненско ситуацията към този момент е овладяна, заяви пред БНТ министърът на вътрешните работи Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г., който следи на място обстановката.

Искам да подчертая доброто отношение на хората, които доброволно се евакуираха от къщите вчера. Става въпрос за превенция. Хората са настанени в читалища, в училище – имат необходимата храна и оборудване, добави той.

Язовир Цонево прелива със 115 литра в секунда, което е напълно според очакванията на специалистите. Продължаваме да следим ситуацията, посочи Вучков.

Освен във Варненско, обстановката е усложнена в още 2 района – в Добричко са евакуирани 277 човека, в този момент започва евакуация на хората от село Одринци. В Елхово обстановката също е усложнена, но няма опасност за живота за хората – опасността по-скоро е за техните имоти, заяви вътрешният министър.

Вътрешният министър призова хората много стриктно да изпълняват указанията на държавните органи. Държавата ще помогне на хората да се справят с щетите от наводненията, каза още Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г..

Той коментира и подготвяния протест на пожарникари и спасители. Нито един човек от пожарната не е съкратен. Утре ще се опитам да направя среща със синдиката. Дори и да има протест, това не е нищо страшно и драматично, живеем в демократична държава, посочи министърът. Той обясни, че чрез окрупняване на пожарните служби до година и половина исканията на огнеборците да работят по трима души в екип могат да бъдат изпълнени.

Вучков не даде много подробности за поредното показно убийство, извършено снощи в Пловдив. Вътрешният министър каза, че засега е известно, че убитият Стефан Техов-Даскала е дългогодишен собственик на чейндж бюра. Продължава събирането на доказателства, ще бъде направен и втори оглед, заяви Вучков. Той разкри, че основната версия, по която се работи в момента, е убийство с цел грабеж.

Министърът увери, че са предприети всички необходими мерки за разкриване на извършителите. Случаят е предаден на прокуратурата. Разследването продължава. По отношение на зачестилите убийства в страната от началото на годината, извършени най-вероятно от професионалисти, Вучков каза: „Не ги е страх от показни акции, страх ги е само от мириса на съдебна зала”.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3219 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.02.03 | 19:53

1
Тоя кога ще го изхвърлят , не виждат ли,че за нищо не става ?!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини