Спипаха младеж, докато си полива марихуаната

Интернет
share

Великотърновски полицаи заловиха 21-годишен, докато си поливал конопа, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Велико Търново.

21-годишният С. Х. от Севлиево бе задържан от полицейски служители от РУП - Велико Търново вчера, около 19,00 ч. в местността "Ташковци", находяща се на около 2 км от с. Момин сбор в посока с. Хотница. Мъжът бил изненадан от униформените докато поливал с туби посетите растения. С. Х. си живеел в Севлиево, но в този район в гориста местност изсякъл около 90 кв. м. храсти, оформил градинка, с изсечените храсти направил ограда, за да прикрие насажденията и посял коноп и от време на време минавал да нагледа реколтата и да я полива.

Така докато се грижел за насажденията си вчера бил хванат от служителите на реда. Заедно с него е задържана и приятелката му 24-годишната М. С. от същия град. Двамата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР, не са криминално проявени.

При първоначалните разпити не са пожелали да обяснят как са подбрали мястото и за какво е бил предназначен конопът. Срещу С. Х. е образувано бързо производство за отглеждане и съхранение на наркотични вещества. Засадените растения са извадени иззети от служителите на реда.

Работата по случая продължава.

Водещи новини

Още новини