Пренесяли канабис в кутии за сметана

share

Директорът на ОД на МВР-Шумен и Мирослав Минчев, началник на звеното за борба с организираната престъпност представиха резултатите от шест операции срещу разпространението на наркотици, извършени от Териториалното звено „Борба с организираната престъпност” към ОД на МВР-Шумен през август.

На 5 август от дома на О.С., 32-годишен от Шумен, са иззети 15 грама прахообразно бяло вещество, което при направения полеви тест реагира на кокаин. Първоначално лицето се е укрило, а впоследствие е задържано на границата при опит да напусне страната в посока Испания и принудително е доведено в ОД на МВР-Шумен. Наложена му е марка за неотклонение „Парична гаранция” в размер на 1000 лв. и забрана за напускане на страната.


Също на 5 август от квартира на С.С., 48-годишна от Шумен, са иззети около 20-25 грама суха листна маса, реагира на канабис. Лицето е задържано за 24 часа и му е наложена мярка за неотклонение „Подписка”.


На 19 август от дома на И.Г., 23-годишен от Шумен, са иззети 40 грама суха листна маса – канабис, и електронна везна. Същият е задържан за 24 часа и му е наложена мярка за неотклонение „Подписка”.


Същият ден е извършено претърсване в дома на Д.А., 31-годишен от Шумен, при което е иззета 36 грама суха листна маса - канабис, електронна везна и множество торбички. Задържан е за 24 часа и му е наложена мярка за неотклонение „Подписка”.
На 30 август от лек автомобил „БМВ Х 5”, управляван от А.А., 37-годишен от Шумен, са иззети около 25–30 грама канабис, укрит в пластмасови кутии от сметана, които изглеждат фабрично запечатани. Лицето е задържано за 24 часа. Канабисът е бил доставен с микробус от Холандия.


На 31 август в гр. Велики Преслав при личен обиск на С.Д., 24-годишен от същият град, са иззети 362 хапчета, сини на цвят, с неясно лого. Според думите на задържания, хапчета тип „Екстази”. Назначена е експертиза за установяване на съдържанието им. Лицето е задържано за 24 часа.


По шестте случая са образувани досъдебни производства.

Водещи новини

Още новини