Пияни цигани смазаха от бой тийнейджър от София

share

Дванадесетокласникът от столично училище Марио Валентинов, който бил на гости при баба си, известната дупнишка учителка по български език Маргарита Кардачка, излязъл на разходка с момиче и седнали на пейка в градската градина в центъра на Дупница, пише в. Струма.

Докато двамата младежи разговаряли, към тях се насочили ромите Райчо и Христо и започнали да удрят 19-годишния Марио, който се свлякъл на земята. Момичето с него успяло да избяга. За късмет минала патрулка с 3-ма полицаи, но докато ченгетата се усетят, двамата биячи избягали. Полицаите закарали Марио в Спешен център, където е прегледан и настанен в хирургичното отделение с комоцио и рани по тялото и синини по очите.

Бабата Маргарита Кардачка разказа: Не че ми е внук, но Марио е кротко момче, живее в София с майка си и баща си. Опазихме го в София да не се случи инцидент с него, дойде при мен на гости, уж за по-спокойно, а го пребиха, без да има защо. Докога ще има побоища, престрелки и убийства в държавата, в частност и в Дупница? Какво става с града? Разбрах, че двамата нападатели са задържани и ще предявим иск към тях за морални и физически щети. Синът ми е бодигард в София, има законно притежаван пистолет, не искам да му казвам, иначе ще дойде и ще направи беля в кв. “Таушаница”, където живеят двамата, нападнали внука ми.

Лекарите съобщиха, че няма опасност за живота на момчето, до няколко дни ще се възстанови. Двамата, които набили Марио, били пияни. Те тръгнали пеша за дома им в кв. “Таушаница” и по пътя срещнали криминалнопроявения Любомир Иванов, известен с прякора Пипоньо. Набили и него и продължили по пътя си. Пипоньо се обадил на Спешен център, че е бит и не се чувства добре. Екипът на Спешен център пристигнал за минути и установили, че и той е с комоцио. Настанили и него в хирургичното отделение, но вчера сутринта Л. Иванов напусна болницата и си отиде вкъщи.

След подадения сигнал за двете нападения 4 патрулки пресрещнали при училище “Христаки Павлович” 2-мата побойници и ги задържали за 24 часа. Те са криминалнопроявени, извършват кражби и побоища. Срещу тях ще бъдат повдигнати обвинения за нанасяне на лека телесна повреда и за хулигански прояви.

Водещи новини

Още новини