МВР разкри пратка кокаин за 273 млн. евро (видео)

Булфото
share

На специална пресконференция главният секретар на МВР Светлозар Лазаров оповести информация за задържана голяма пратка наркотици във Франция, заслуга за което има и българската полиция, предаде репортер на Novini.bg.

Той обясни, че в началото на месец февруари в МВР постъпва информация, че се готви организиране на голяма пратка наркотици от Южна Америка към Западна Европа. Нашите служби веднага информират европейските си партньори.

В резултат снощи на френско пристанище е проведена полицейска операция и е задържана пратка от 1400 килограма чист боливийски кокаин. По първоначална оценка на експертите стойността на заловената дрога е около 273 млн. Наркотиците са били открити в кораб, с който е транспортирана техника и гуми на участници в рали Париж-Дакар. Наркотиците са били укрити в гумите, в разфасовки по 5 кг.

Дрогата е трябвало да бъде разпространявана в цяла Европа. Основна роля в организирането, транспортирането и логистиката на международния канал имат българи, съобщи още Светлозар Лазаров.

Водещи новини

Още новини