Заловиха лидер на група за трафик на кокаин

  • 12 април 2012 11:12

  • 1519
  • 0
Заловиха лидер на група за трафик на кокаин
© Булфото

Служители на ГДБОП задържаха лидера на организирана престъпна група, занимавала се с трафик и разпространение на кокаин, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на продължилата спецоперация на служителите на отдел „Наркотици“ в ГДБОП е задържан лидерът на организираната престъпна група, занимавала се с транспортиране и разпространение на кокаин от Южна Америка към България. К.Д. на 40 години беше обявен за общодържавно издирване, след като на 9 април т.г. антимафиотите задържаха в момент на наркосделка четиримата членове на групата - Г.Н. на 35 години - криминално проявен, осъждан за кражби и измами, 33-годишната И.Д., Б.Й на 38 години - криминално проявен и регистриран за кражба и С.К. на 37 години, криминално проявен за противозаконно отнемане на моторно превозно средство, кражби и притежание на взривоопасни вещества и боеприпаси.

В тях бяха открити 6 капсули кокаин с приблизително общо тегло 60 грама. При извършените обиски и претърсвания в жилищата им бяха намерени и иззети два пистолета и автомат „Калашников” със заличени идентификационни номера, заглушител за него, множество мобилни телефони с български и чужди СИМ карти, неистински документи за самоличност, банкови документи, електронна везна. На 10 април антимафиотите установиха местонахождението на организатора на групата. Той е задържан на територията на столицата заедно с неговия приближен Й.Й. на 41 години, криминално проявен и регистриран за измами.
Материалите по случая са докладвани на Специализираната прокуратура и работата продължава под ръководството на прокурор.

Последвайте канала на

1519 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини