Хасковлия пребит, защото не искал чалга в кръчма

share

Хасковлии са преживели неприятни емоции в ресторант тази събота, след като били нападнати, а един от тях пребит от застъпници на първичната чалга, пише haskovo.net.

Феновете на чалгата поискали в популярно хасковско заведение на пъпа на центъра да звучaт мелодии тип „маанета", а след като младежка компания се възпротивила, устроили разправа, от която пострадал най-вече един от тях.

Младеж на 20 години е със счупен нос, след като бил издебнат на стълбите пред заведението, където излязъл да изпуши цигара. За случаят сигнализира читател на име Янков. Той бил пряк очевидец на проблема.

"Бях свидетел, на това което се случи. Група Момчета между 18 - 20 години сe забавляваха кротко и не пречеха на никого, докато във въпросната кръчма ****** не се пусна циганска музика, за да се угоди на петима „роми" на възраст между 30 - 45. Едно от момчетата отиде до управителя на кръчмата, за да му каже че е недопустимо в Българска кръчма (където 95% бяхме Българи) да се пуска такава музика и че на хората не им харесва. Циганската музика беше спряна, но явно някой от „ромите" е дочул разговора между момчето и управителя и 15 минути след това момчето е отишло навън да изпуши цигара. В същото време навън са го чакали двама от „ромите" и са го нападнали в гръб и са му нанесли телесни повреди, всичко е станало за секунди. Момчето беше със счупен нос. За съжаление никой нищо не е видял. Моля да се поинтересувате за този случай. Къде е полицията в този град ?!"

Боят е станал в събота около 23.30 часа, уточнява подателят на сигнала. Потърпевшото момче е писало обяснения в полицията, но от там са му казали, че при избягал извършител могат да разчитат само на евентуален запис от видеокамерите. От събота до днес - нищо, допълва картинката Янков.

Сигналът идва само дни след като от полицията публично се похвалиха, че са направили организация за обезопасяване на празника и има достатъчно униформени да охраняват обществения ред.

Водещи новини

Още новини