Пашата печелил по 10 млн. всеки месец

share

Един от създателите на на СИК-Румен Николов-Пашата, през последните 4 години е бил едноличният бос на контрабандата в България. Това сочат оперативни данни на службите, твърди в. Всеки ден. Сикаджията се е ползвал с безграничната подкрепа на ръководни кадри на ГЕРБ, сред които и личния му приятел Бойко Борисов. Поради тази причина е било невъзможно съвестни служители на специалните служби да разследват зулумите на Пашата.

През последните години чистите приходи от престъпната дейност на под шапката на Николов възлизали на сума не по-малка от 10 млн. лева на месец. Окончателното овладяване на контрабандните канали от него е станало в началото на 2010 година. Първоначално под контрола на структурите на СИК е била поставена митница "Аерогара София". В ГДБОП има снимков материал как Пашата е привиквал на срещи шефове на отдели в митницата и редови инспектори, през които години наред минаваше контрабандата на летището. Първи в списъка са били държавни служители с имена Стефан и Ради. Двамата бяха изключително приближени до дясната ръка на Таки и отговорник за митниците във висаджийската структура-Боби Белингата.

Другият ключов пункт, който бил овладян от хората на Пашата е Капитан Андреево. Там приближените до Цветан Цветанов бандити са вършили безобразия основно чрез висш чиновник, известен с прякора си Тошо Пая. Той дори е бил провъзгласен за главния касиер на цялата митническа администрация. Това е станало по време на неформална среща между него и други шефове на митници в страната, провела се в средата на 2011 година. Прякорът Пая идвал от желзния му принцип да получава своя пай от всяка далавера. Под чадъра на МВР, хероин е влизал и през Дунав мост, твърди вестника.

Водещи новини

Още новини