Закопчаха нашенски англичанин за саморазправа с дете

Булфото
share

Полицията е задържала 38-годишен английски гражданин заради саморазправа с 11-годишно момче. Инцидентът е станал в севлиевското село Добромирка. Това съобщиха днес от пресслужбата на Областната дирекция на МВР в Габрово.

Снощи около 19.30 часа в полицейското управление в Севлиево постъпил сигнал, че момчето е изчезнало от улицата в село Добромирка, където играело. От полицията информираха, че според майката на детето то било отвлечено с джип /с неустановена марка, модел и регистрационен номер/. Полицаите незабавно заградили района и започнали издирване. Час и половина по-късно самоличността на мъжа, отвлякъл детето, била установена.

Според първоначално събраните от полицията данни вчера живеещият в село Добромирка англичанин установил, че от коня му, оставен да пасе в края на селото, били изчезнали метална спънка и част от амуницията. Мъжът се усъмнил, че детето е откраднало вещите му, намерил го на улицата и го качил в автомобила си. Момчето признало за кражбата и посочило къде се намират вещите, а после било върнато в дома му.

В полицейското управление в Севлиево е започнало досъдебно производство срещу мъжа, работата по изясняване на случая продължава, а разследването се наблюдава и се ръководи от Окръжната прокуратура в Габрово.

Водещи новини

Още новини