Златко Баретата в петролна афера за близо 6 млн. лв.

share

Прокуратурата чака Златомир Иванов-Баретата да се възстанови след стрелбата по него, за да му повдигне две нови обвинения. Само преди дни Специализираната наказателна прокуратура го погна заедно с още трима души за това, че е източил 5,5 млн. лв от държавната хазна, е през февруари стягаше и обвинение за разпространение на дрога с още седем души.

Спецпрокуратурата вече повдигна обвинения на четирима участници в организираната престъпна група, създадена с цел извършване престъпления срещу данъчната система, съобщава „Преса“. Според запознати става дума за фиктивни сделки за доставка на петрол, с което е избегнато плащането на ДДС.

Според събраните до момента доказателства групата е действала повече от година. Тя ощетила държавния бюджет с 5,5 млн. лв. Източването на хазната ставало главно чрез изнасяне на данъци, приспадане на ДДС от фиктивни сделки между действащи фирми, използване на документи с невярно съдържание.

Трима от бандата са задържани на 24 април 2013 г. при спецакция на ГДБОП. Обвинението смята, че Милко Милков и Златомир Иванов-Баретата са ръководители на групата, а членове и участници в престъпленията били Иван Колев и Росен Драгнев, който вече бе задържан за измами с ДДС.

Обвинението срещу Баретата ще бъде повдигнато по преценка на наблюдаващия прокурор, след като се подобри здравословното му състояние.

Водещи новини

Още новини