Спецпрокуратурата обвини Баретата, ръководел група за данъчни престъпления

  • 26 април 2013 16:35

  • 1702
  • 0
Спецпрокуратурата обвини Баретата, ръководел група за данъчни престъпления
© Булфото

Специализираната прокуратура обвини Златомир Иванов-Баретата, че ръководил банда, занимавала се с данъчни престъпления. Същите обвинения има и Милко Милков, съобщават от прокуратурата. Иван Колев и Росен Драгнев са обвинени само за участие в групата.

До момента обвиненията не са предявени единствено на Златомир Иванов заради влошеното му здраве, като това ще стане по преценка на наблюдаващия прокурор.

Според събраните до момента доказателства, групата е действала повече от година. Установените щети от престъпната й дейност се изчисляват на 5,5 млн. лв.

Източването на хазната е ставало главно чрез невнасяне на данъчни задължения, приспадане на ДДС от фиктивни сделки между действащи фирми, използване на документи с невярно съдържание.

На Милко Милков е наложена парична гаранция в размер на 50 000 лева. С постановление на Специализираната прокуратура Иван Колев е задържан за 72 часа, като за него ще бъде внесено искане в Специализирания наказателен съд за налагане на постоянен арест заради предишни осъждания. Парични гаранции са наложени на Златомир Иванов и Росен Драгнев.
 

Последвайте канала на

1702 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини