Закопчаха двама изтеглили над 570 000 евро от чужда сметка

share

Установени са двама мъже, изтеглили неправомерно 570 200 евро от чужда банкова сметка, съобщиха от пресцентъра на МВР. На 26 юни м.г. в Седмо районно управление било заявено от столичанин за липсите от сметката му. Потърпевшият обяснил пред полицаите, че сумата възлиза на 570 200 евро.

От проведеното разследване били установени извършителите на деянието - Л.Д. на 62 години от гр. Завет и В.Ц. на 41 години, роден в Димитровград, живеещ в София. Оказало се, че на 19 март миналата година в столична банка двамата, представяйки фалшиво пълномощно пред банков служител, изтеглили парите. На пълномощното бил придаден вид, че е подписано от собственика на сметката и заверено от нотариус. Справка в полицейските регистри показала, че 41-годишният мъж е известен на полицията за множество извършени измами и осъждан за кражба и измама.

По случая било образувано досъдебно производство. След доклад на материалите пред Софийска районна прокуратура Л.Д. бил привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл.212 от НК. От 4 януари е с наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”. На 22 февруари обвинение по същия член било повдигнато и на съучастника му - В.Ц., като и на него била взета същата мярка. Към момента 41-годишният мъж се укрива от полицията и е обявен за общодържавно издирване. Действията по разследването продължават.

Водещи новини

Още новини