Пиян шофьор удари нарочно патрулка и избяга

share

32-годишен криминално проявен мъж е блъснал полицейски автомобил в Стражица и след това е опитал да избяга, съобщиха от Областната дирекция на МВР във В. Търново.

Нарушителят, който е бил във видимо нетрезво състояние, е задържан за срок до 24 часа. Инцидентът е станал вчера сутринта, около 06,30 ч. Полицейски автопатрул със служебен автомобил «Опел Астра» се разположил на кръстовище в района на общински пазар в Стражица. В същото време лек автомобил "Мицубиши Паджеро", управляван от правоспособния водач Г. Т. от Стражица, с криминални регистрации за кражба и управление на МПС след употреба на алкохол, движещ се в посока центъра на града, преминал покрай служебния автомобил, спрял зад него, след което на заден ход ударил паркираната патрулка, повреждайки вратите и. След удара мицубишито веднага потеглило.

Минути по-късно униформените открили колата спряла, а водачът бил слязъл. Полицейските служители му разпоредили да представи своите и на автомобила документите за проверка. 32-годишният мъж обаче влязъл мицубишито и демонстративно потеглил към дома си. Малко след това е задържан в жилището му. Същият е отказал проверка с техническо средство, взета му е кръвна проба за химичен анализ. По случая в полицейското управление в Стражица е образувано бързо производство за унищожаване и повреждане на чуждо имущество и възпрепятстване орган на властта да изпълни служебните си задължения.

Водещи новини

Още новини