Задържаха младеж, ограбвал жени в столичния Западен парк

share

20-годишен младеж, извършил поредица от грабежи, е задържан в Трето РУП.

На 12 януари 73-годишна софиянка съобщила за първия грабеж - около 15:50 ч. в Западен парк непознат я застигнал и издърпал дамската й чанта, съдържала лични документи, мобилен телефон и около 30 лева.

На 1 февруари 64-годишна жителка на същия квартал подала сигнал, че по обед на северния вход на парка младеж я повалил на замята и издърпал чантата й, съдържаща лични документи, към 500 лева и лични вещи.

Десет дена след това 33-годишна се оплакала, че след нападение около 15 часа, също останала без чанта с два мобилни телефона, пари, лични документи, дебитна карта, печат на фирма и връзка с ключове. Тя уточнила, че грабителят се е изтеглил в посока на кв. "Факултета".

Поредният случай с подобен сюжет е от 16 февруари - отново за грабеж в Западен парк, този път около 14 ч. 68-годишна жена била нападната в гръб от непознат мъж. Той я повалил на земята и издърпал чанта, в която имало около 500 лева и други вещи.

След издирване разследващите полицейските служители установили, че извършител на поредицата от грабежи е С.Д. /20 г./ от София, регистриран в полицията и осъждан за кражби и грабежи. На 19 февруари той е задържан в районното управление. Оказало се, че 20-годишният мъж в момента е в прекъснато изтърпяване на наказание "лишаване от свобода". Материалите са докладвани в Софийска градска прокуратура, където на младежа са повдигнати обвинения по чл.198 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа.

Полицейските служители продължават работата за доказване на съпричастността му и към друга подобна случка.

Водещи новини

Още новини