Полицаи осуетиха кражба на метали от частен имот

share

Костинбродски полицаи осуетиха кражба на един тон метали от частен имот, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По време на провеждаща се в сряда полицейска операция, насочена към противодействие на криминалната престъпност, полицаи от Костинброд получили информация за извършваща се кражба от частен имот в кв. "Маслово", местността Заяковица. Служителите на реда незабавно заградили района и само десетина минути по-късно задържали криминално проявения местен жител Р.З. /40г./. Той шофирал микробус "Пиаджо", натоварен с един тон метални тръби и винкели.

При огледа на местопроизшествието криминалистите установили, че металните вещи са предмет на кражба и съответстват на подадения от собственика на имота сигнал. Оказало се, че Р.З. е извършил престъплението в съучастие с друг стар познайник на органите на реда - осъждания за кражби негов връстник П.П.

След като натоварили откраднатите метали на буса, наборите потеглили с мръсна газ през поляните край квартала, но мократа почва им
изиграла лоша шега и тежкото возило затънало в калта. Р.З. на бегом докарал трактор, за да издърпат буса с плячката, но и той забуксувал в тресавището.

Злополучният крадец е задържан за 24 часа, полицейските служители издирват съучастника му.

Товарният автомобил е иззет заедно с инкриминираните вещи. Образувано е досъдебно производство, уведомена е районна прокуратура- Костинброд.

Работата по случая продължава.

Водещи новини

Още новини